Barnehageassistent Terje Johansen bruker rundt tre timer daglig på å finne barnehager med dokumentert koronasmitte og legger det ut på facebook-side Barnehagehelter. Der hyller han også jobben barnehageansatte gjør under koronapandemien.

Terje hyller barnehageheltene under pandemien

Barnehageassistent Terje Johansen (50) ville hylle barnehageansatte for jobben de gjør under pandemien og opprettet facebooksiden Barnehagehelter. Nå har den over 8000 medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Da barnehagene stengte 13. mars i fjor, ønsket Terje Johansen å gjøre noe positivt ut av den vanskelige situasjonen.

– Jeg vil på ingen måte ta glansen fra andre yrkesgrupper, men jeg mener barnehageansatte også fortjener heder, omtanke og skryt, sier Terje.

Han opprettet facebook-gruppen Barnehagehelter, og skjønte fort at dette var noe kollegene hans fra nord til sør trengte.

Informerer om smitte

Tanken var å holde på en liten stund, men slik situasjonen har utviklet seg, ser han at det fortsatt er et stort behov for Barnehagehelter.

– Mange er slitne etter mye ekstraarbeid, og trenger all den oppmuntringen de kan få, forteller Terje, som har jobbet 17 år i barnehage.

Nå er han assistent i Sten Tærud Norlandia barnehage på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune. Terje informerer også om hvilke barnehager som har koronasmitte på facebook-siden. Han samler informasjon fra kommunenes nettsider eller fra media, og legger ikke ut noe før det er offentlig.

Til nå har Terje informert om smitte i 329 barnehager.

Har Antibac, men ikke meter’n

For å hindre smittespredning koker, vasker og spriter barnehagene lekene både inne og ute. Barna vasker hender og bruker håndsprit.

– Vi har strenge regler ved levering og henting og holder avstand til foreldrene.

Men i motsetning til andre arbeidsplasser, kan vi ikke holde avstand til de vi er sammen med hele dagen, nemlig barna. Nærkontakten kan vi ikke ta fra dem, sier Terje. Men barnehagene begrenser nærkontakten til egne kohorter, og de ansatte holder avstand til hverandre.

Terje er imponert over hvordan de aller fleste i samfunnet bretter opp ermene og gjør så godt de kan. Han savner imidlertid litt mer kred for den enorme innsatsen barnehageansatte gjør.

– Uansett hvilken type barnehage vi jobber i, står alle i den samme gjørma, og det krever utrolig mye av oss. Hver dag. Det hadde vært hyggelig og motiverende om andre også så, snakket og skrev om dette, sier Terje.

– Men så lenge få andre skryter av oss, får vi gjøre det selv. For vi er barnehagehelter alle sammen, smiler Terje.

På facebook-siden er målet å skryte av de barnehageansatte og få frem den viktige jobben de gjør. Innleggene får mange hjerter.

Les også: Barnehagelærer Cecilie er sikkerhetsvakt på sykehus under koronakrisen

Sjekker siden daglig

– Jeg har aldri sett en mer positiv side enn Barnehagehelter, sier daglig leder Jeanette Sjetne daglig leder ved Hektneråsen FUS barnehage i Rælingen kommune.

– Jeg er innom hver dag, både for å sjekke om nye barnehager har fått smitte, men også for å lese alle de hyggelige meldingene og se alle hjertene som blir delt. Det lokker frem smilet selv etter en intens dag. Samholdet i gruppa, med kolleger fra hele landet, gir en følelse av at vi kjemper sammen, ikke hver for oss og alene, sier Jeanette.

Daglig leder Jeanette Sjetne.

Hun kolleger i andre barnehager melder ofte fra til Terje når det skjer noe nytt på smittefronten i sin kommune.

Terje publiserer aldri noe som ikke er bekreftet, så alle kan være trygge på at informasjonen på Barnehagehelter er korrekt.

– Og de som rammes av smitte, får omsorg, empati og hjerter fra de andre, sier Terje.

Powered by Labrador CMS