Korona-krisen har ført til økt etterspørsel etter vikarer til barnehager og skoler.

Koronakrisen fører til økt vikarbehov i barnehager og skoler

Bemanningsbransjen opplever kraftig nedgang under pandemien, bortsett fra på ett område. Vikarbehovet i barnehager og skole økte med 23 prosent i tredje kvartal

Etterspørselen etter bemanningstjenester skjøt i været da barnehagene åpnet etter nedstengning i mars, viser tall fra NHO Service og Handel.

Barnehager og skoler økte i 3. kvartal med hele 23 prosent i forhold til samme periode i fjor, forteller bransjedirektør Even Hagelien i NHO Service og Handel.

Hagelien forteller at bemanningsbransjen har vært viktig for å ivareta godt smittevern da opprettholdelse av mindre kohorter krever mer personell. Samtidig er terskelen for sykefravær blant ansatte lavere enn før.

Mer penger til kommuner og fylkeskommuner

Kunnskapsministeren har understreket overfor kommunene at det ikke må kuttes i vikarbruk for å spare penger til koronatiltak.

Regjeringen har foreslått å bevilge 7 milliarder mer til kommunene i neste års statsbudsjett. Forrige uke ble det også klart at fylkeskommunene får 100 millioner kroner til smittevern på videregående skoler.

Les også: Melby til kommunene: – Ikke hold igjen, sett inn vikarer

(©NTB)

Powered by Labrador CMS