Mat i barnehagen er for dyrt og for dårlig - ber politikerne stanse prosjektet

Maten i barnehagene i kommunal regi blir for dyr og for dårlig, mener kommunedirektøren i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Kommunedirektøren vil skrote ordningen, men både foreldre og politikere forsvarer den, skriver Agderposten. Ordningen med matservering i barnehagene kan dermed bli avsluttet kun ett år etter at den ble vedtatt.

For et år siden bevilget bystyret i kommunen at alle barnehagene i kommunen skulle få midler til en kjøkkenmedarbeider i 25 prosent stilling slik at alle barn fikk servert mat, inkludert frukt. Prøveordningen ble finansiert ved at det ble innført kostpenger på 350 kroner per barn.

Men etter en evaluering, har kommunedirektøren fått nok. Det kommer en rapport til bystyret i april og der ber direktøren politikerne om å droppe ordningen.

Men foreldrene er ikke enige. Emelie Langemyr Eriksen reagerer på forslaget om å droppe mat.

– De har vært flinke til å lage gode, sunne retter. Matservering i barnehagen er bra for likestilling og gjør samfunnet mer rettferdig, sier hun.

LES: I denne barnehagen må foreldrene dokumentere barnas allergier

Kommunen at ordningen går på bekostning av det pedagogiske arbeidet, og at tilbudet er for dårlig. Det er heller ikke aktuelt å øke foreldrebetalingen. Det betyr nemlig at de private barnehagene må få tilsvarende økt tilskudd.

– Barnehagene bør absolutt stå for matserveringen. Jeg synes Norge henger langt nok etter fra før når det gjelder mattilbud til barnehagebarn og skoleelever, sier Langemyr Eriksen.

LES: Foreldre skaper matkaos i barnehagen

Powered by Labrador CMS