Skolen i Helligvær slik den så ut da Utdanning var der i 2013. Skolen har etter dette blitt påbygd.

Fikk ny rektor i september – nå truer foreldrene med å ta alle barna ut av skolen

– Det er så ille på skolen nå at det ikke kan bli verre, sier en av foreldrene på Helligvær. De krever at rektoren fjernes. Rektoren sier selv at hun jobber for et trygt og godt skolemiljø.

Publisert Sist oppdatert

Helligvær er en øy ute i havet utenfor Bodø. På den lille øya bor det omtrent 100 personer.

Dårlig arbeidsmiljø skal ha ført til både oppsigelser og sykmeldinger i både skolen og barnehagen, skriver NRK.

Ifølge foreldrene har førsteklassingene hatt 13 ulike lærere siden skolestart i høst. Ungdomstrinnet skal i perioder ha vært helt alene, og i mange fag skal det ikke ha vært undervisning.

Bodø kommune bekrefter at de har mottatt et varsel på situasjonen.

Foreldrene legger ansvaret på den nytilsatte rektoren, Renate Aslaug Dahle.

Før rektor kom ut til øya drev hun barnehage i Bergen. Da hadde rektor et annet etternavn. Som barnehagedriver var hun flere ganger i media. Utdanningsnytt har skrevet flere saker, blant annet om at hun tok ut så store lønninger til seg selv at barnehagen måtte tilbakebetale om lag 2 millioner kroner.

Varselbrev

I et brev sendt til kommunen tar foreldrene et knallhardt oppgjør med kommunens og skolens håndtering av situasjonen. Nå krever de rektors avgang.

I et brev til kommunen skriver FAU følgende:

«Fra: FAU ved skolen i Væran

Til: Bodø kommune

Da nåværende rektor åpenbart ikke fungerer ved skolen i Væran, og kommunen ikke er kapabel til å håndtere situasjonen, har foreldrene kommet til at den eneste løsningen for å sikre at våre barn får tilstrekkelig opplæring, og være i et trygt miljø, er å ta de ut av skolen i Væran.»

– Det er så ille på skolen nå at det ikke kan bli verre. Vi er nødt til å si ifra. Gjør vi ikke det, er vi dårlige foreldre, sier Nina Pedersen til NRK. Hun er representant for FAU ved skolen.

Rektor ikke enig

Rektor er ikke enig i kritikken.

– Min intensjon er at rektor og ansatte, i samarbeid med foresatte, kan arbeide for at skolen oppleves som et trygt og inkluderende miljø for elevene i tråd med kunnskapsløftet og opplæringsloven, sier Renate Aslaug Dahle til NRK.

Bodø kommune opplyser til NRK at de midlertidig har satt inn en erfaren rektor på skolen.

Powered by Labrador CMS