Levanger videregående får 1 282 000 kroner som blant annet skal gå til ny dreiebenk, robot og VR-briller.

Trøndelag-skoler får 30 millioner til utstyr 

De videregående skolene mottar millionbeløp til utstyr fra Trøndelag fylkeskommune.

Publisert

En nasjonal undersøkelse gjennomført av Utdanningsforbundet i 2020 viste at en av fire lærere på yrkesfag mente de manglet nødvendig utstyr. Størst var utstyrsmangelen på elektrofag og teknikk- og industrifag. Der svarte rundt 60 prosent av lærerne elevene deres ikke har utstyret de trenger.

Etter en kartlegging av utstyrsbehovene i Trøndelag fikk samarbeidspartnerne AP, SV, SP og KrF gjennomslag for et utstyrsløft, og fikk dermed innvilget 30 millioner kroner til utstyr på videregående skoler og fagskoler i Trøndelag. Det skriver avisa Innherred

Hver av de 32 vidergående skolene i Trøndelag mottar nå et grunntilskudd på 200 000 kroner. Resten av pengene fordeles basert på antall elever på skolen og antall elever på teknologi- og industrifag, for der er behovet størst. 

De 30 millioner er imidlertid ikke nok for å oppfylle skolenes ønsker og utstyrsbehov. Under kartleggingen kom det frem at det ville kostet over 90 millioner kroner å oppfylle alle ønskene, forklarer nestleder i hovedutvalget for utdanning i Trøndelag fylkeskommune, Ina Helen Pedersen (AP) til avisa Innherred. 

– Vi har lyst til å fortsette med et utstyrsløft. Vi skal satse på skolene de neste fire årene også, hvis vi får tillit ved valget, sier Ap-politikeren. 

Powered by Labrador CMS