Et flertall av elevene i Osloskolen vil flytte russetiden til etter eksamensperioden, viser en undersøkelse.

Flertallet av elevene i Oslo vil flytte russetiden

Flertallet av elevene i Osloskolen vil flytte russetiden til etter eksamen. Det kommer fram i en undersøkelse Oslo kommune gjorde blant elevene i juni.

Publisert

– Elevene våre fortjener en avgangsmarkering etter 13 års skolegang, men feiringen trenger ikke å foregå midt i eksamensperioden. Det er flere sider ved russetiden som er utenfor vår kontroll som skoleeier, og vi mener at det bør bli en sterkere nasjonal involvering, slik at vi kan tilpasse russefeiringen til opplæringen og eksamensperioden, sier direktør Marte Gerhardsen i Utdanningsetaten i en pressemelding.

1900 elever i videregående skoler og rektorer ved de fleste videregående skoler i Oslo har svart på undersøkelsen om russefeiringen. Ingen av rektorene ønsket å beholde russefeiringen i april og mai.

– Det er behov for en tydelig regulering av kommersielle aktører, med blant annet konkrete tiltak mot markedsføring av barn og unge, sier Gerhardsen.

I dag påvirkes russetiden i stor grad av kommersielle aktører, både når det gjelder arrangementer, utstyr, klær og billetter til russetreff. Mange elever og foresatte melder også om ekskludering og sterkt kjøpepress, heter det i undersøkelsen.

– Vi i Osloskolen ønsker å ta mer regi på russefeiringen, sier hun.

(©NTB)

aasmund.hoeg@ntb.noPowered by Labrador CMS