Politikerne i Moss vil gjøre skolene leksefri – lærerne protesterer

Utdanningsforbundet i Moss jobber for at leksepraksis må være opp til hver enkelt skole.

Publisert

I februar i år vedtok flertallet i utvalg for skole og oppvekst i Moss kommune at Mosseskolen skal ta sikte på å bli leksefri. Det skriver Moss avis.

I planen, som gjelder for 2022-2025, står blant annet dette: «Skolene i Moss skal sikte mot å være leksefrie, med fokus på leksebevissthet som en del av prosessen på vei dit.»

Men mens politikerne nå er utålmodige, og etterlyser at vedtaket settes ut i livet, er Utdanningsforbundet i Moss langt mer skeptiske.

Les også: Leksefri gjorde elever mindre stressa

– Opp til hver enkelt skole

Lokallaget mener leksepraksisen bør bestemmes av skoleledere, lærere, foreldre og elever i samråd ved de ulike skolene - ikke politikere.

– Det handler ikke om å være for eller imot lekser, men å ivareta mandatansvaret og læreprofesjonens handlingsrom. Vi mener det er opp til hver enkelt skole, sier leder i Utdanningsforbundet i Moss, Tommy Andre Christensen til Moss avis.

Han peker på en undersøkelse forbundet har gjennomført blant ansatte i skolene i Moss. Der kom det frem at 89 prosent i stor eller meget stor grad mener at lekse-avgjørelser bør være i profesjonen, ikke politisk.

Powered by Labrador CMS