Det er ikke uvanlig for foreldre å gi dyr sminke til kinesiske lærere.

Lærere får dyre gaver av foreldrene

Foreldre i Kina gir dyre gaver til lærerne fordi de håper det vil bedre barnas skoleresultater, men tradisjonen får motbør.

I et forsøk på å bekjempe det de mener er korrupsjon, forbød utdanningsdepartementet lærere å ta imot gaver fra foreldre, eller å delta på tilstelninger arrangert av dem, allerede i 2014.

Mange foreldre tror ekstra hjelp fra lærerne vil bedre barnas skoleytelser. Gavene, som gjerne gis ved den årlige lærerdagen i september, kan være verdt flere hundre til tusenvis av yuan (flere tusen kroner, red.anm).

Da en mor i byen Liuzhou i Guangxi-regionen nektet å bidra til tre hudpleiesett som kostet mer enn 3000 kroner for tre av barnets lærere, ble hun kastet ut av en gruppechat, ifølge lokalavisen Nan Guo Jin Bao. Utdanningsmyndighetene i byen sendte ut et åpent brev: «Vennligst ikke under noen omstendigheter send pengegaver eller andre gaver til lærere. Vær et godt eksempel for barna».

LES: Barnehageeier overlever ved å selge grillmat

– I fjor forberedte jeg ikke noe, sa Sherry Chen, mor til to barneskoleelever i Shanghai, til South China Morning Post.

– Barna mine kom triste hjem, flaue over at hele klassen tok med gaver, men ikke de.

Chen liker ikke skikken, men i år kjøpte hun likevel mye kosmetikk til hver av barnas lærere.

Lily Wang, en mor fra Tianjin nordøst i landet, sa til avisen: – Først når flere foreldre gjør som Liuzhou-moren, slipper vi denne irriterende trenden. Vil du ha forandring, begynn med deg selv.

Powered by Labrador CMS