Barnehageeier overlever ved å selge grillmat

Eier av og ansatte ved Angel Baby Kindergarten i Baoding gjør det nå så godt i grillmat at de ikke lenger står i fare for å miste levebrødet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Hei Xiaojuan, eier av The Angel Baby Kindergarten i byen Baoding, var barnehagen omtrent bankerott da barna som gikk der, ble beordret hjem grunnet utbruddet av covid-19. Det melder lokalavisen Orient Today, gjengitt i scmp.com; South China Morning Post.

– Hadde jeg ikke funnet en måte å tjene penger på, ville jeg måttet stenge barnehagen min. I nærheten har sju andre barnehager måttet stenge nylig, sier hun.

Deler eventuelt overskudd

Da det nedstengte samfunnet ble gjenåpnet for noen uker siden, kunne folk igjen gå ut og spise, men foreldre viste seg å være restriktive med å sende barna i barnehage igjen. Hei bestemte seg derfor for å drive med grillmat i stedet for barnehage.

– Vi har plass utendørs, vi har lisens for catering, våre ansatte er helsesertifisert og vi har bord og stoler i overflod. Derfor tenkte jeg at å forvandle barnehagen til et grillmatsted var en ok måte å tjene penger på, sier hun.

Hei meldte til sine ansatte at de ville motta en basislønn på 1,500 yuan samt dele et eventuelt overskudd.

Serveringen tok av

Til tross for at spisestedet ikke har avertert verken til foreldre eller barn, siden eieren ikke ville legge press på dem, tok bedriften raskt av.

Åpningsdagen var sju av de ti bordene reservert, og kundene bare fortsatte å komme.

– Prisene i barnehage-grillen vår er relativt lave, og mange venner og barns foreldre kommer hit, sier styrer Guo Chun, og legger til at de nå er i stand til å betale barnehagelærerne full lønn.

En besøkende mann fra nærområdet sier at han og hans sønn syntes spisestedet er et flott sted å spise: - Det er så kreativt. Vi voksne kan spise mens barna leker. Det er så fint at det å spise ute kan kombineres med underholdning.

Skole selger måltider

Angel Baby-barnehagen er ikke den eneste barnehagen i landet som overvant pandemi-konsekvensene med å ty til servering.

En skole i Lishui i Yunnan-provinsen som har mer enn 70 ansatte og månedlige utgifter på 300.000 yuan, begynte å selge måltider til barn og kinesiske buns i mars for å få endene til å møtes.

Rektor Gao Zhiying sier hun først syntes det var flaut, men støtten fra venner og familie fikk henne til å fortsette prosjektet. – Nå kommer fler og fler gjester for å kjøpe produktene våre, sier hun. – Og med pengene vi tjener, betaler vi lønningene, men har også økt inntekten vår litt.

Powered by Labrador CMS