Irland: Lærere bekymret for elever i iskalde klasserom

For å hindre at covid-19 sprer seg, oppholder elever seg i klasserom ved svært lave temperaturer, med vinduer og dører åpne.

Publisert

Laura Quirke i Limerick Irish National Teachers Organization (INTO) sier til Limerick Post at lærere rapporterer om temperaturer i klasserommet på under seks grader. Ifølge helse- og sikkerhetsregler skal romtemperaturen være 16 grader innen én time etter skolestart. Elevene møter opp i lag på lag med klær, noen med varmtvannsflasker hjemmefra.

– Vi har bevegelsespauser mellom timene, men det er ingen tvil om at barna fryser, sier Quirke.

En mulighet er å installere høyeffektive partikkelabsorberende luftfiltre. De er imidlertid dyre, og det er også knapphet på dem.

– Selv om departementet har uttalt at vi kan bruke tilskuddene til å anskaffe slike filtre, er pristilbudene skolene får, langt høyere enn tilskuddet, sier Quirke.

Hun mener distribusjon av slike luftfiltre bør håndteres sentralt og ikke bli overlatt til den enkelte skole. Dessuten vil å tilpasse luftfiltre i eldre skolebygg kreve betydelig renovering, sier hun; i mer moderne bygg vil det være enklere.

– Departementets råd er at vinduer ikke må åpnes så mye, men selv om vi bare lufter i pausene, blir klasserommene svært kalde. Lærerne beveger seg rundt, men elevene sitter ved pultene sine.

– Vi gjør det vi kan; vi vil ikke spre dette viruset, men det er veldig vanskelig for elevene, sier hun.

Powered by Labrador CMS