De fleste unge med høyere utdanning har jobb

91 prosent av unge i Norge med bachelorutdanning i aldersgruppen 25 til 34 år, var i arbeid i 2021. Av de med master var 95 prosent i arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Samlet sett tilsvarer dette en sysselsettingsgrad som er høyere enn i alle andre OECD-land, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene er hentet fra den årlige OECD-rapporten Education at a Glance 2022. Rapporten viser gjennomgående at høyere utdanningsnivå gir bedre resultater i arbeidsmarkedet, både i form av høy sysselsettingsgrad og lav arbeidsledighet.

OECD er organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling og består av 38 vestlige land.

I OECD var gjennomsnittlig sysselsettingsgrad i aldersgruppen 25 til 34 år på 83 prosent for de med bachelorutdanning og 88 prosent for de med masterutdanning.

Les også: Søker seg vekk fra barnehagene – Hege vil heller kjøre lastebil

Blant unge med jobb som har videregående utdanning som høyeste nivå, var 84 prosent i jobb. I OECD var gjennomsnittet på 77 prosent.

2021 var et år preget av pandemi, og i de forskjellige OECD-landene kan dette ha slått ulikt inn på arbeidsmarkedet, avhengig av næringsstruktur, regelverk, støtteordninger, smittesituasjon og smittetiltak, skriver SSB.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS