Daniel Brækkan og Chitiphat Srisuk har gått på restaurant- og matfag i Brønnøysund sammen, og nå har de funnet seg til rette som lærlinger på Ørland flystasjon.

Daniel og Chitiphat vant kokkekamp, og da ble det moro

Daniel Brækkan og Chitiphat Srisuk var på skolelaget som vant kokkekampen i Nord-Norge. Nå er de to lærlinger på Ørland flystasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Hjemmelaget sushi må være et bra sjekketriks. Daniel Brækkan (18) og Chitiphat Srisuk (20) ler og kutter grønnsaker i store mengder. Begge guttene har gått restaurant- og matfag på Brønnøysund videregående skole, og synes det er greit å kombinere førstegangstjenesten med å ta fagbrevet.

Daniel har flere kokker i familien. Selv var han ikke hundre prosent motivert da han startet på videregående.

Improviserte

– Men så ble vi tatt ut til å være med på kokkekamp for de videregående skolene i Nord-Norge. Det var 13 lag som konkurrerte. Jeg tok det ikke så alvorlig og improviserte litt, for jeg trodde ikke vi hadde noen sjanse til å hevde oss, sier Daniel. Han hadde ansvar for desserten og laget blant annet sjokoladefondant med bjørnebærcoulis.

Chitiphat laget hovedretten med ovnsbakt torsk, karamellisert blomkål, syltede reddiker og hollandaisesaus, men han var også sikker på at de skulle tape.

– Og så vant vi. Da ble det moro.

Tilbud på sesjon

Guttene visste ikke mye om å ta fagbrev i Forsvaret, og de fant lite da de søkte på nettsider, men begge fikk tilbudet da de var på sesjon.

– Nå har vi vent oss til å lage store mengder med mat, så får vi se hva som skjer videre når vi har tatt fagprøven.

TEMA: LÆRLINGER I FORSVARET

Powered by Labrador CMS