Laget kjeks av løvetann med barnehagebarna

Løvetann er lett å finne og plukke, men at hele planten er spiselig er det ikke alle som vet. – Vi laget kjeks med løvetann. En kjeks var nok for meg, men barna spiste flere, sier Behnaz Aminfard.

Publisert Sist oppdatert

Behnaz jobber i Tvetejordet Fus-barnehage i Bærum. Hun har jobbet som barne og ungdomsarbeider i barnehage i 22 år.

– Jeg har høyere utdannelse fra hjemlandet mitt, men fikk det ikke godkjent i Norge da jeg kom hit for 25 år siden. Da ble det jobb i barnehage. Det er en krevende jobb, men jeg liker det, sier Behnaz, som kom til Norge fra Iran.

Hun finner stadig på nye ting sammen med barna. Mye deler hun på sin egen instagramkonto  @Aktiviteter_i_barnehagen. 

– Jeg finner ikke på alle ideene selv, jeg leter litt rundt på nettet og finner litt her og der. Barn elsker å lage ting og forske, det prøver jeg å utnytte. 

På kontoen hennes er det en god blanding av tips og hverdagsglimt. Der kan man se Behnaz stille som frisørmodell og lar barna vaske håret sitt bli vasket med gyldent høstløv til at de lager matretter ispedd mange ulike formingsopplegg.

– Man må bruke det en har, det trenger ikke koste så mye. Styreren i barnehagen vet at jeg liker å lage ting, så er det tomme pappesker til overs så bruker de å spørre om jeg trenger dem før de blir kastet. Ofte så kan de være fine å bruke.

Nylig forsøkte hun seg på løvetannkjeks sammen med barna. I kjeksene er det en god dash kronblader fra løvetann, i tillegg er det egg, honning, havregryn, vaniljesukker, olje og hvetemel.

Behnaz liker å lage ting og kobler ofte det hun gjør opp med rammeplan i barnehagen. I posten om løvetannkjeks skrev hun blant annet: 

«Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider.»

– De kjeksene falt i smak hos barna, alle smakte på dem. Det er jo gøy å lage ting en selv har vært med på å plukke, sier Behnaz.

Behnaz Aminfard setter deigen som skal bli kjeks på bakepapir.
Behnaz Aminfard

 

 

 

Powered by Labrador CMS