Karina rømte fra Dnipro til Gjesdal.

Karina trodde hun skulle ha fysikkprøve

23. februar i fjor la den ukrainske jenta Karina (15) seg med vondt i magen. Hun gruet seg til fysikkprøven hun skulle ha dagen etter, men den prøven har hun enda ikke hatt.

Publisert Sist oppdatert

I podkasten «Da flyktningene kom til Ålgård» forteller Karina om hvordan hun klarte å rømme fra Dnipro i Ukraina, til Gjesdal i Rogaland. Onsdag 23.februar var alt som vanlig på skole 46 i Dnipro. Karina får beskjed om at hun skal ha en fysikkprøve dagen etter.

– Jeg liker ikke fysikk, så da vi fikk beskjed om prøven ble jeg lei meg. Jeg tror jeg gråt litt, forteller Karina i podkasten. Men det blir ingen prøve.

– Jeg våknet tidlig den dagen, rundt klokka seks, og gjorde meg klar til å gå på skolen. Men så ringte tanten min og sa at jeg ikke kunne gå på skolen. Hun sa at krigen hadde begynt, sier Karina. Karina ble overrasket. Hun hadde hørt om faren for krig, men trodde ikke den ville komme.

– Og jeg spurte henne: Hvorfor krig?

Flyktet

Etter noen dager flyktet Karina, moren og bestemoren fra Ukraina. I Polen møtte de noen frivillige fra Norge. Du kan høre hele historien om Karina og hvordan hun kom seg til Gjesdal i fortellingen om «Da flyktningene kom til Ålgård», en podkast av Ukast.

Powered by Labrador CMS