Noor J. Dadi og Oline Paulsrud etter en "dukkert".

Barnehage ble lei av kulden og dro en uke til «Granka»

Trøste og bære barnehage på Lindeberg i Oslo har i flere år «dratt» en uke til Syden på vinteren. I år gikk turen til Granka.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagelærer Sesilie Vea Thorsen er en av dem som er med på å arrangere en uke fylt med ferieaktiviteter.

Linn Martinsen står for innsjekkingen av Filip Hygen og Julian Hygen.

– Det står i rammeplanen at barn skal lære om norsk kulturarv, og det er mange barn som drar til Granka i februar, mens andre ikke vet hva det er. Da arrangerer vi i barnehagen en hel uke til Granka, sier Thorsen.

Velkommen om bord. Bakfra: Flyvertinnene Iris Kiràly, Sesilie Vea Thorsen og kaptein Emilie Engebretsen.

Foreldrene sender med en koffert med det barna trenger for å dra på ferie, som badetøy og strandhåndkle. Så må barna gjennom forberedelser til turen: De må sørge for oppdaterte opplysninger på høyde før de får nytt pass. De skal gjennom innsjekk, sikkerhetskontroll og flyreise.

– Jeg var flyvertinne. Før avgang var det sikkerhetsgjennomgang, og vi sørget for at alle hadde lagt bagasjen under setet eller i hattehyllen før avgang, forteller Sesilie.

De ansatte i barnehagen gleder seg til denne uka og får anledning til å teste ut ideer de har.

– Vi er en kreativ gjeng og har en leder som synes dette er bra og er god til å støtte opp om ideer vi kommer med. I og med at vi har gjort dette flere år har vi erfart litt hva som slår an. Det er også mye læring i det å stå i kø og passe på at alle får med seg det de skal, forklarer Sesilie.

Matopplevelser

Alle de 23 barna i barnehagen får være med, også de på småbarnsavdelingen.

– Det er masse god lek for alle barn. Når diskoen tok litt av, var det fint å runde av med en liten for små og store. En må bare bruke fantasien og tilpasse. I stedet for langbord laget vi restaurant med småbord. Der var det en hovmester som presenterte menyen og tok betaling, der var det mulig å betale med vipps og kort, sier barnehagelæreren.

Serveringen i løpet av uka var blant annet Club sandwich med pommes frites, en runde med is med masse strøssel å velge i, frukt i ulike varianter og drikke pyntet med paraplyer.

– Det skal være litt glitter og glam når en er på ferie.

Spadag

Barnehagen går fast på skiskole på onsdager. Det løste de ved at det kom en charterbuss og hentet dem på Granka og kjørte dem til Alpene.

– Etter skituren ventet det spa og massasje når de kom tilbake. Det var også populært å bli massert med kremer med god lukt. Å få agurker på øynene var nytt for flere, noen spiste dem også. Det er enormt mye sansing i sånne opplegg, forteller Sesilie.

De var også på dykketur, isbading, på stranden og masse masse mer.

– På fredag fløy vi hjem, og koffertene ble sendt med hjem fra barnehagen. Denne turen står på årsplanen og er noe alle gleder seg til, store som små. Det er nesten litt vemodig at den er over. Heldigvis var det et barn som hadde bursdag i dag, så vi kunne kose oss litt i dag også, sier  Sesilie Vea Thorsen,  reiseansvarlig i barnehagen.

Powered by Labrador CMS