Noor J. Dadi og Oline Paulsrud etter en 'dukkert'.
Noor J. Dadi og Oline Paulsrud etter en "dukkert".

Barnehage ble lei av kulden og dro en uke til «Granka»

Trøste og bære barnehage på Lindeberg i Oslo har i flere år «dratt» en uke til Syden på vinteren. I år gikk turen til Granka.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagelærer Sesilie Vea Thorsen er en av dem som er med på å arrangere en uke fylt med ferieaktiviteter.

– Det står i rammeplanen at barn skal lære om norsk kulturarv og det er mange barn som drar til Granka i februar, mens det er noen som ikke vet hva det er. Da arrangerer vi i barnehagen en hel uke til Granka, sier Thorsen.

Velkommen om bord. Bakfra: Flyvertinnene Iris Kiràly, Sesilie Vea Thorsen og foran kaptein Emilie Engebretsen.
Velkommen om bord. Bakfra: Flyvertinnene Iris Kiràly, Sesilie Vea Thorsen og foran kaptein Emilie Engebretsen.

Foreldrene sender med en koffert med det en trenger for å dra på ferie, som badetøy og strandhåndkle. Så må barna gjennom forberedelser til turen: De må sørge for oppdaterte opplysninger på høyde før de får nytt pass. De skal gjennom innsjekk, sikkerhetskontroll og flyreise.

– Jeg var flyvertinne. Før avgang var det sikkerhetsgjennomgang og vi sørget for at alle hadde lagt bagasjen under sete eller i hattehyllen før avgang, forteller Sesilie.

De ansatte i barnehagen gleder seg til denne uka og får anledning til å teste ut ideer de har.

– Vi er en kreativ gjeng og har en leder som synes dette er bra og er god til å støtte opp om ideer vi kommer med. I og med at vi har gjort dette flere år har vi erfart litt hva som slår an. Det er også mye læring i det å stå i kø og passe på at alle får med seg det de skal, forklarer Sesilie.

Linn Martinsen står for innsjekkingen av Filip Hygen og Julian Hygen.
Linn Martinsen står for innsjekkingen av Filip Hygen og Julian Hygen.

Matopplevelser

Alle de 23 barna i barnehagen får være med, også de på småbarnsavdelingen.

– Det er masse god lek for alle barn. Når diskoen tok litt av, var det fint å runde av med litt siesta for liten og stor. En må bare bruke fantasien og tilpasse. I stede for langbord, laget vi restaurant med småbord. Der var det en hovmester som presenterte menyen og tok betaling, der var det mulig å betale med vipps og kort, sier barnehagelæreren.

Serveringen i løpe av uka var blant annet Club-sandwich med Pommes frites, en runde med is med masse strøssel å velge i, frukt i ulike varianter og drikke pyntet med paraplyer.

– Det skal være litt glitter og glam når en er på ferie.

Spadag

Barnehagen går fast på skiskole på onsdager. Det løste de ved at det kom en charterbuss og hentet dem på Granka og kjørte dem til Alpene.

Klar for dykking med instruktør Emilie.
Klar for dykking med instruktør Emilie.

– Etter skituren ventet det spa og massasje når de kom tilbake. Det var også populært å bli massert med kremer med god lukt. Å få på agurker på øynene var nytt for flere, noen spiste de også. Det er enormt mye sansing i sånne opplegg, forteller Sesilie.

De var også på dykketur, isbading, på stranden og masse masse mer.

– På fredag fløy vi hjem og koffertene ble sendt med hjem fra barnehagen. Denne turen står på årsplanen og er noe alle gleder seg til, stor som små. Det er nesten litt vemodig at den er over. Heldigvis så var det et barn som hadde bursdag i dag, så vi kunne kose oss litt i dag også, sier reiseansvarlig i Trøste og bære barnehage, Sesilie Vea Thorsen.

Powered by Labrador CMS