Nestleder i Utdanningsforbundet og forhandlingsleder Terje Skyvulstad besøker streikende i PBL-barnehagen Store Tune gård.
Nestleder i Utdanningsforbundet og forhandlingsleder Terje Skyvulstad besøker streikende i PBL-barnehagen Store Tune gård.

Pensjonskravet i barnehagestreiken har bred støtte

80 prosent i en undersøkelse mener ansatte i private barnehager skal ha like gode pensjonsvilkår som ansatte i offentlige barnehager.

Publisert

Det er en undersøkelse Sentio Research Norge har gjort for Fagforbundet som viser bred støtte til de streikende, skriver Fagbladet.

Torsdag trappes streiken opp og i overkant av 2.000 ansatte vil da være i streik for å sikre en god pensjonsordning.

Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta mener at Private Barnehagers Landsforbund (PBL) har forpliktet seg til en overgang til Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AFP) fra og med neste år – men dette har PBL avvist.

PBL mener derimot at det uansvarlig å innfri kravene i barnehagestreiken

– En slik overgang vil ha en engangskostnad på mer enn 1,4 milliarder kroner. Dette er alene over en milliard kroner mer enn et lønnsoppgjør på nivå med kommunal sektor ville kostet, skriver PBL i en pressemelding.

– Engangskostnaden ville hatt katastrofale konsekvenser for mange barnehager som allerede sliter med å få endene til å møtes. Derfor ville det vært uansvarlig av PBL å akseptere fagforeningenes ultimatum, skriver de videre.

Bakgrunn for streiken: Dette handler streiken i PBL-barnehagene om

(©NTB)

Powered by Labrador CMS