Avdelingen av Gullungene familiebarnehage som holdt til i dette huset ble stengt dagen etter tilsyn.
Avdelingen av Gullungene familiebarnehage som holdt til i dette huset ble stengt dagen etter tilsyn.

Barnehage i Bærum stengt dagen etter tilsyn

Gullungene familiebarnehage i Bærum er stengt etter at Folkehelsekontoret og barnehagemyndigheten sammen kom på uanmeldt tilsyn.

Publisert Sist oppdatert

Familiebarnehage er varig stengt fordi Bærum kommune mener det ikke er trygt for barna å oppholde seg der, skriver Budstikka.

– Det er ytterst sjelden vi stenger en barnehage med virkning fra dagen etter. Da er det fordi vi ikke anser det som et trygt sted å være for barna, heller ikke på kort sikt. Det sier mye om hvilken tilstand lokalene var i, sier Monika Josephsen ved Bærum kommunes Barnehagekontor til avisen.

I rapporten slås det fast at tilsynet avdekket avvik av en så alvorlig grad at det er fare for barnas helse.

Fare for barna

For det første ble barnehagen drevet i andre lokaler enn de som var oppgitt til Bærum kommune. Disse lokalene, en underetasje, mangler godkjenning.

I lokalene pekes det på en rekke feil. Blant annet bruk av frittstående oljeovner uten overopphetingsbeskyttelse, stort hull i veggen fra badet ut til oppholdsrom, sikringsskap med løse ledninger og komfyr på kjøkkenet uten komfyrvern.

I tillegg er det en rekke anmerkninger på uteområdet, som at det var farlige gjenstander der og at det ikke er tilstrekkelig sikret med gjerder. I enden av området er det også åpent ut mot parkering for boliger.

Formalia-feil

Kommunen jobber nå for å skaffe ny barnehageplass for de sju barna som har hatt plass i Gullungene barnehage. Fire av dem skal allerede ha fått nytt tilbud.

Eier av barnehagen, Mona Axelsen fra Snarøya, henviser til sin advokat, Kim Gerdts. Ifølge ham bygger saken på formalia-feil fra eiers side.

– Hun har flyttet barnehagen ned en etasje, fordi lokalene til den opprinnelig barnehagen pusses opp, men hun glemte å søke om bruksendring i de midlertidige lokalene, sier Gerdts til Budstikka.

Han sier de nå skal gå gjennom tilsynsrapporten.

Powered by Labrador CMS