Bossekop skole.

Det vil koste 130 millioner å få tre Alta-skoler til godkjent nivå

– Man kan ikke fortsette å skyve på ting hele tiden. Det går ikke, og nå må man faktisk gjøre noe, sier lederen for Utdanningsforbundet i Alta, Anette Berger.

Publisert Sist oppdatert

.Politikerne i to hovedutvalg i Alta skal behandle flere rapporter som slår fast at det står dårlig til med mange av skolene i Alta, skriver iFinnmark. Det gjelder tilstandsrapporter for seks av kommunens skoler. Et sivilingeniør-firma har regnet ut at det vil koste 130 millioner kroner å få tre av skolene opp mot dagens krav.

Ikke tilfredsstillende lydforhold, det må tas en gjennomgang av ventilasjonsanlegg, det er ikke tilfredsstillende inneklima og luftkvalitet, det må iverksettes tiltak for å bedre sikkerheten i uteområde, det er fuktskader og standard på toaletter er ikke god nok, er noen av manglene som nevnes.

Berger er kjent med avvikene som er funnet ved mange av Alta-skolene.

– Vi er vel der vi var for ni år siden, og vi kan ikke fortsette slik. Skal man opprettholde strukturen som den er, så må man tilføre penger både på bygg og ressurser til lærere og elever. Det er en mulighet kommunen har, men det skjer ikke. Det kuttes hvert år, og det er ikke forsvarlig, sier hun.

Hun sier det sliter på ansatte, foreldre og unger.

– Vi trenger ikke flere utredninger, og man kan ikke fortsette å skyve på ting hele tiden. Det går ikke, og nå må man faktisk gjøre noe, sier Anette Berger.

Powered by Labrador CMS