Geir Røsvoll er den flest fylkeslag peker på som ny leder i Utdanningsforbundet.

Flertallet av fylkeslagene vil ha Geir Røsvoll som ny UDF-leder

9 av 15 fylkeslag nominerer Geir Røsvoll (54) som ny leder i Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Da fylkeslagene skulle foreslå kandidater til ledelsen i forbundet i juni, kunne de spille inn flere personer til samme verv. Da var Geir Røsvoll (54) foreslått som leder av seks fylker, mens fire fylker hadde med Terje Vilno (55) og Thomas Nordgård (49) på listen.

15. september hadde fylkeslagene frist til å nominere bare en kandidat til hvert av vervene. En ringerunde Utdanningsnytt har gjort til fylkeslagene, viser at denne gangen foreslår 9 av de 15 Røsvoll som leder, blant disse store fylkeslag som Vestland, Oslo og Trøndelag, der Røsvoll er fylkesleder.

– Oi!

Når Utdanningsnytt ringer Røsvoll, virker han nærmest litt overveldet over støtten til hans lederkandidatur. Det første han sier er enkelt og greit:

– Oi! 

Etter en liten tankepause tilføyer Røsvoll: 

– Jeg tenker at det er en stor ære å bli nominert av så mange fylkeslag. Jeg kjenner veldig sterkt på det.

Han understreker at valgkomiteen nå skal gjøre en jobb, og at landsmøtet skal si sitt.

– Men her og nå må jeg si at det er en stor ære, sier han. 

– Er du overrasket over at så mange peker på deg?

– Jeg har fått noen signaler. Jeg har fått noen frempek om at jeg har støtte. Samtidig så stiller jeg mot veldig sterke kandidater. Så jeg er litt overrasket over at jeg har såpass bred støtte, ja. 

Hvis Røsvoll blir leder, er han opptatt av å ha god kontakt med organisasjonen nedenfra og opp. 

– Det er viktig å kjenne på hva som skjer i arbeidslivet. Enten det er som lærer i skolen eller i barnehage, eller i støttesystemer. 

Det er særlig én trend han er bekymret for:

– Om det er en sak som bekymrer meg aller mest, så er det den sterke nedgangen i søkertall til lærerutdanningene. Det gjelder både barnehage- og annen lærerutdanning.

– Vi må styrke lønns- og arbeidsvilkårene, slik at lærerutdanningen blir attraktiv igjen.

Ann Mari Milo Lorentzen topper nestlederlisten

Men selv om et knapt flertall av fylkeslagene går for Røsvoll som ny leder, har seks av fylkene andre kandidater på topp. 

Tre av fylkeslagene har nominert Thomas Nordgård (Finnmark, Troms og Vestfold). Han er fylkesleder i Troms, og likhet med Geir Røsvoll kommer han fra grunnskolen. To fylker foreslår Terje Vilno (Rogaland og Innlandet), og Thom Jambak (53) er nominert som leder av Møre og Romsdal. Begge de to er fra videregående, sentralstyremedlemmer og kommer fra henholdsvis Oslo og Akershus.

Flere av disse er også nominert til ett av nestledervervene. Men ellers har hele 12 av 15 fylkeslag nominert Ann Mari Milo Lorentzen (39) som nestleder. Hun er barnehagelærer og er også medlem av sentralstyret. I tillegg er Bente Ingeborg Myrtveit, Inger Grødem Haraldsen og Anita Holm Cirotzki blant de nominerte til nestledervervene. 

Valgkomiteen legger vekt på nominasjoner og samtaler

Nå skal valgkomiteen i Utdanningsforbundet gå i gang med det endelige forslaget til landsmøtet på Lillestrøm andre uken i november. Valgkomiteens leder er Ottar Stordal. Han ønsker ikke å uttale seg konkret om innholdet i fylkeslagenes nominasjoner, men har følgende kommentar:

– Valgkomiteen har mottatt fylkeslagenes nominasjoner, og legger det til grunn i sitt arbeid med innstillingen av nytt sentralstyre som skal behandles på landsmøtet. Men i tillegg har valgkomiteen hatt intervjuer med samtlige kandidater til sentralstyret og som vararepresentanter. Det vil også være en viktig del av det grunnlaget den innstillingen valgkomiteen skal lage, og som skal offentliggjøres 9. oktober, sier Stordal til Utdanningsnytt.

 

 

Powered by Labrador CMS