Steffen Handal og Geir Røsvoll.

Geir Røsvoll er valgt til ny leder i Utdanningsforbundet

Det var ingen motkandidater da Utdanningsforbundet skulle velge sin neste leder. Geir Røsvoll (55) skal lede forbundet de neste fire årene.

Publisert Sist oppdatert

Geir Røsvoll er tidligere leder av Utdanningsforbundet Trondheim og kommer fra vervet som fylkesleder for UDF Trøndelag. Han tiltrer som leder ved nyttår.  

– Oj! Det svarte jeg også da jeg ble spurt av valgkomiteen. Jeg er svært stolt over å ha blitt vist denne tilliten, og gleder meg til å være leder for Norges viktigste yrkesgruppe de neste årene, sa Røsvoll og takket landsmøtet for tilliten da han ble valgt til stor jubel og applaus.

– Vi må ha et godt lag rundt både barnet og læreren, det har vi ikke i dag. Jeg skal jobbe hardt for at vi får den lønna lærerne fortjener og at vi har nok bemanning i barnehagene.

En rørt Røsvoll takket sin nærmeste familie og rådgivere for støtten. Han takket også de som hadde sittet i ledelsen før ham og lovet å følge opp.

– Denne jobben skal jeg gjøre sammen med over ti tusen tillitsvalgte i Utdanningsforbundet fra hele landet. Når vi står sammen får vi også større gjennomslag for vår politikk, understreker Røsvoll.

De nye nestlederne i Utdanningsforbundet heter Ann Mari Milo Lorentzen og Thom Jambak.

Klar kandidat

Leder av valgkomiteen, Ottar Stordal, har pekt på at det er en spesiell situasjon når hele ledertrioen trekker seg på samme tid, slik som  det er tilfellet nå.

– Vi hadde seks kandidater til ledervervet. Etter intervjuer med samtlige kom vi frem til at vi innstiller Geir Røsvoll. Han er godt kjent i organisasjonen og har et brennende engasjement for alle i organisasjonen. Valgkomiteen mener at Røsvoll er den beste til å lede organisasjonen videre, sa Stordal før valget.

Geir Røsvoll

Røsvoll er utdannet allmennlærer med videreutdanning blant annet innenfor flerkulturell pedagogikk, idrett og historie. Han har jobbet til sammen 18 år som lærer i Bærum, Oslo og Trondheim.

Geir Røsvoll ser på vervet som leder som en svært god anledning til å jobbe med politiske saker han brenner for.

Geir Røsvoll er opprinnelig fra Mo I Rana, men er bosatt i Trondheim. Han er gift, har tre barn og ett barnebarn. Etter jul er det pendlertilværelsen som venter den nyvalgte lederen når han skal samle sine tropper i Oslo sammen med det resterende sentralstyret som skal velges av landsmøtet på onsdag.

Ikke overrasket

Røsvoll etterfølger Steffen Handal fra Bærum, som går av etter åtte år i lederstolen og 14 år i sentralstyret.

En tidligere kollega av Røsvoll, rektor ved Bispehaugen skole Øystein By Rise, er ikke overrasket over at Geir ble valgt til å lede Norges størst profesjonsorganisasjon. 

– Hvis de hadde funnet noen som er bedre egnet enn Geir, så ville jeg ha blitt overasket. Han går inn for det han skal gjøre med stor tilstedeværelse, og han bryr seg genuint om dem han har rundt seg, sier By Rise.

Hvem er på landsmøtet?

Landsmøtet omfatter de 13 medlemmene av sentralstyret og 180 delegater valgt av fylkeslagene. 

I tillegg innkalles én representant for Sami Ossodat / samisk utvalg, tre representanter for studentorganisasjonen og tre representanter for det sentrale pensjonistrådet, alle med tale- og forslagsrett. 

Stemmerett har bare de valgte delegatene og sentralstyret, men sentralstyret har likevel ikke stemmerett i saker nevnt i Utdanningsforbundets vedtekter som omhandler melding og regnskap fra sentralstyret. 

Kilde:  UDF

Powered by Labrador CMS