Steffen Handal.

Steffen Handal gir seg som leder i Utdanningsforbundet

Hele ledertrioen i Utdanningsforbundet varsler at de ikke tar gjenvalg på landsmøtet til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Ingen av oss tre stiller oss til disposisjon med tanke på valg for en ny periode, skriver dagens ledertrio i Utdanningsforbundet i en felles orientering til sentralstyret og fylkeslederne i Utdanningsforbundet i dag.

Det betyr at leder Steffen Handal og de to nestlederne Terje Skyvulstad og Hege Valås går av etter landsmøtet til høsten. Handal har vært leder i Utdanningsforbundet siden 2015.

Hvem som stiller til valg som leder og nestledere er fortsatt ikke kjent.

Dagens ledertrio skriver at de vil melde fra om sine valg i god tid for å gi organisasjonen best mulig tid til en god prosess frem mot landsmøtet.

– Det er nå tid for at andre skal lede organisasjonen. Vi har hatt flotte og krevende år og har fått være med på å bygge en organisasjon i vekst og utvikling, skriver Handal, Valås og Skyvulstad.

– Vi har ulike begrunnelser for våre valg, men siden konsekvensen er at ingen i ledelsen stiller til gjenvalg mener vi det er nødvendig å sende ut en felles orientering. Vi er veldig stolte av den organisasjonen vi har fått æren av å lede og skal gjøre alt vi kan for å styre skuta trygt i havn slik at en ny ledelse valgt på landsmøtet i november kan ta over roret i januar 2024, heter det i e-posten.

Utdanningsforbundet er landets største lærerorganisasjon med over 190 000 medlemmer.

Powered by Labrador CMS