Politileder mener det må føres fravær på foreldremøter

– Det er på tide å stille krav til foreldrene, sier Torbjørn Trommestad i Arendal-politiet. Han mener det er latterlig at skoler lar være å føre fravær på foreldremøter.

Publisert

Trommestad jobber til daglig som politiavdelingsleder i Arendal og har i over 20 år jobber med forebyggende politiarbeid. Han spør om ikke rektor og lærere er interessert i å vite om foreldrene til et barn ikke har vært på foreldremøter på mange år.

– Jeg synes det er rart når lærere begynner et foreldremøte med å si «så fint å se så mange her», når flere mangler. Det burde være en selvfølge at alle er der, sier han til Fedrelandsvennen. Tanken bak utspillet hans er at alle skolene bør stille tydeligere krav til foreldrene ved å føre fravær på foreldremøter.

– Det er latterlig at det kan gå mange år uten at foreldre møter opp. Foreldremøte er noe av det viktigste man kan være med på som forelder. Møtene bør legges om til å handle mindre om norsk, engelsk og matte – og mer om skolemiljøet, sier han til avisa.

Han mener foreldremøtene skal være obligatoriske.

– Kommer du ikke på møter, mister du en del av ditt barns hverdag, du blir ikke kjent med andre foreldre, og du mister din innflytelse som forelder. Samtidig forstår jeg at hverdagen kan være tøff for mange, og at ikke alle kan komme.

Powered by Labrador CMS