Skoleelever deltar på flaggheisingsseremonien på en skole på Filippinene mandag. De aller fleste skolene i landet gjenopptok mandag ordinær klasseromsundervisning etter over to år med hjemmeskole.

Filippinske elever tilbake på skolene etter over to år

Millioner av barn på Filippinene møtte mandag på skolene igjen etter over to år med hjemmeskole.

Publisert

Filippinene er et av de siste landene i verden som gjenopptar full undervisning på skolene etter koronapandemien.

Mandag stilte skoleelever iført munnbind og skoleuniformer seg i kø for temperaturkontroll og håndsprit før de slapp inn i klasserommene på Pedro Guevara-skolen i Manila.

Skolen har 6.000 elever og stengte dørene i mars 2020. Den har hatt et tilrettelagt system med en blanding av klasseromsundervisning og hjemmeskole siden november i fjor.

– Vi pleide å ha det gøy. Og nå kan jeg ha det gøy igjen, sier Sophia Machailig (11) som i to år bare har sett sine klassekamerater og lærere via Zoom.

Men mange elever har mye å ta igjen. Allerede før pandemien kunne ni av ti filippinske barn ikke lese en enkel tekst med forståelse, ifølge en undersøkelse fra Verdensbanken. Også når klasserommene nå åpner, gjenstår fortsatt mange gamle problemer. Store klasser, utdaterte undervisningsmetoder, fattigdom og mangel på grunnleggende infrastruktur som toaletter har fått skylden for å ha bidratt til utdanningskrisen i landet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS