it sikkerhet personnummer tall

Nesten 600.000 personnumre på avveie etter sikkerhetsbrist i skoleportal

Over en halv million personnumre tilhørende brukere av den nasjonale skoleportalen Feide kom på avveie i januar, melder Adresseavisen.

Publisert

Personopplysninger fra elever, studenter, lærere, forskere og andre personer ble delt, og over hundre mottakere fikk ved en glipp informasjon som de ikke skulle hatt, skriver avisen.

Feilen rammet brukere som logget seg inn på Feide mellom 19. og 25. januar, til sammen 595.000 personer i hele landet. Alle disse kan ha fått sitt personnummer delt med tjenester som ikke skal ha dem, ifølge avisen. Brukerne av Feide er alt fra elever og ansatte i grunnskolen til studenter og forskere ved høyere utdanning.

– Det oppsto en ganske stor glipp da vi skulle få inn en ny funksjonalitet. Vi har noen tjenesteleverandører som skal behandle personnumre. Men det oppsto en feil. Det førte til at andre også fikk denne informasjonen, sier kommunikasjonssjef Åshild Berg-Tesdal i Sikt til avisen.

Sikt leverer digitale tjenester til kunnskapssektoren. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men leverer tjenester til hele landet.

– Vi har selv oppdaget feilen, og vi jobber nå med å rydde opp. Nå er det snakk om rundt 200-300 brukere som det ikke er gjort rede for, sier kommunikasjonssjef Berg-Tesdal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS