Sparte tre millioner på barnehagestreiken – styrker bemanningen

Barnehagestiftelsen Kanvas sparte 3 millioner kroner i lønnsutgifter i de 33 barnehagene som ble rammet av barnehagestreiken i høst.

Nå har styret i Kanvas vedtatt at alle netto besparelser fra streiken skal komme barna i barnehagene til gode. Det opplyser daglig leder Robert Ullmann i Kanvas i en pressemelding mandag , melder NTB .

– Midlene skal primært brukes til å styrke bemanningen i tiden fram mot nyttår. Flere av de yngste barna har etter streiken hatt behov for en ny tilvenningsperiode og en godt bemannet avdeling etter å ha vært borte fra barnehagen i en lengre periode, sier han.

Samtidig mener Ullmann at det er urimelig at kommunene skal trekke tilbake tilskuddet fra streikerammede barnehager og selv spare penger på streiken.

– Dette er midler som skal komme barnehagebarn til gode, sier han.

Han opplyser at Kanvas har budsjettert med et underskudd på 25 millioner kroner i 2022.

Kanvas har 66 barnehager i Norge, noe som gjør dem til Norges største barnehagestiftelse med ideelle formål.

Streiken i de private barnehagene startet 17. oktober og varte i en måned. Mens streiken pågikk fikk barnehagene fortsatt mottatt kommunale tilskudd, samtidig som de sparte lønnskostnader.

Nestleder i Utdanningsforbundet og streikeleder for barnehage-streiken, Terje Skyvulstad roser Kanvas.

– Jeg synes dette er bra. Selv om barnehagestreiken i PBL var nødvendig og ga resultater for de ansatte, var den uheldig for noen barn. Derfor synes jeg det fint at Kanvas velger å bruke pengene de sparte under streiken på å ha godt bemannede avdelinger nå i tida fram til jul. Det tror jeg er bra for både barn og ansatte, sier Skyvulstad til utdanningsnytt.no.

LES: Foreldra forventar at pengar spart under streiken kjem barna til gode

Powered by Labrador CMS