Brunost og hvitost ligger på hver sin brødskive som gode naboer. Hvem skal jeg besøke først, skriver Wenche Malvina Wisløff. Ill.foto: Utdanning
Brunost og hvitost ligger på hver sin brødskive som gode naboer. Hvem skal jeg besøke først, skriver Wenche Malvina Wisløff. Ill.foto: Utdanning

Elever ved Drammen-skole får frokost og matpakke

Skolematprosjektet ved Brandengen skole fortsetter til høsten 2023, da vil elevene prøve ut en ny organisering med et frokost- og matpakketilbud til elevene på 5.- 7.trinn.

Publisert Sist oppdatert

Det legges til rette for enkel matservering før skolestart alle dager i uken, der elevene kan spise en frokost og smøre egen matpakke. Maten blir enkel og sunn, eksempelvis knekkebrød/brød og variert pålegg, grøt, korn og melk/yoghurt og frukt.

Det presiseres at pedagoger ikke skal organisere skolemåltidet

Kolonialvarer kjøpes inn gjennom kommunens rammeavtaler og det vil legges til rette for kildesortering og begrensning av matsvinn. Det jobbes for å få til samarbeid med frivillighet og andre aktuelle lokale aktører.

Prosjektet skulle opprinnelig starte opp under pandemien, men av kjente årsaker er dette utsatt. Da skolene startet opp igjen fikk elevene på 4.-6.trinn på Brandengen skole gratis skolemat en dag i uken høsten 2022. Maten ble laget av elever på Åssiden videregående skole, og kjørt ut av frivillige.

Tidligere har vi skrevet at alle elever ved videregående skoler i Viken får gratis skolemat. Det samme skjer i Troms og Finnmark.

Nå fortsetter skolematprosjektet i Drammen. På bakgrunn av erfaringer som prosjektet har frem til nå, og anbefalinger i rapporten «Skolemåltid i Norge. Kunnskapsgrunnlag, nytte-kostnadsvirkninger og implementering» fra helsedirektoratet, vil prosjektet til høsten teste ut hvordan skolematordningen kan organiseres som et «frokost- og matpakketilbud».

Skolematprosjektet vil supplere frokosttilbudet som i dag tilbys til elevene på 7.trinn gjennom skolens deltagelse i Røre-prosjektet. Tilbudene til sammen vil sikre at elevene på 5; 6. og 7.trinn vil få tilbud om skolefrokost og matpakke fem dager hver uke.

Det er avsatt en halv millioner kroner til prosjektet.

Powered by Labrador CMS