Vil ha kveldsåpne barnehager i Fredrikstad

Når neste års budsjett behandles i begynnelsen av desember, vil forslaget om et fleksibelt barnehagetilbud bli fremmet av Høyres ordførerkandidat, Arne Sekkelsten.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer 8. og 9. desember og det er opposisjonspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre som fremmer det verbale forslaget.

– Folk som jobber i turnus, enslige foreldre og andre kan ha behov for et fleksibelt barnehagetilbud i Fredrikstad, sier Sekkelsten til Fredrikstad Avis.

Per i dag har ikke kommunen et slikt tilbud, men i nabobyen Sarpsborg har den private barnehagen Askeladden et tilbud som heter «turnusplasser».

– Vi har gode erfaringer med dette tilbudet. Det er veldig populært, selv om det gjelder en begrenset del av våre brukere. Tilbudet er populært og vi opplever det som vellykket, forteller Caroline Berg, styrer i Sarpsborg-barnehagen.

Sekkelsten sier de ønsker en prøveordning.

– Og vi tror det kunne være nyttig å høste noen erfaringer med fleksibel åpningstid. Det må være et behov for dette blant foreldre.

Ordningen skal kunne gjennomføres innenfor makstid i barnehagen på 10 timer. Det er altså ikke snakk om å levere om morgenen og hente om kvelden. Barnehagen i Sarpsborg har åpningstid til kl 23.

Utdanningsnytt har skrevet om døgnåpne barnehager i Sverige i 2019, og i august skrev vi om politikere i Rana kommune i Nordland som mener tiden er inne for barnehager med fleksible åpningstider.

LES: Vil vurdere mer fleksible åpningstider i Rana-barnehager

Powered by Labrador CMS