Londons ordfører Sadiq Khan.
Londons ordfører Sadiq Khan.

Alle grunnskoleelever i London får gratis skolemat neste år

Londons ordfører har kunngjort en kriseplan for å tilby gratis skolemat til alle grunnskoleelever i ett år for å hjelpe dem som sliter med økte levekostnader.

Publisert

Tiltaket koster 130 millioner pund – rundt 1,6 milliarder kroner – og starter i september. Det er ventet at det vil hjelpe rundt 270.000 skoleelever i den britiske hovedstaden, og at barnefamilier i London vil spare 440 pund per barn i løpet av året.

I dag er det bare barn fra husstander som mottar sosialstønad og har en inntekt på under 4700 pund som får gratis skolemat i England. Organisasjonen Food Foundation anslår at 800.000 barn i England lever i fattigdom, men ikke oppfyller kravene til gratis mat på skolen.

– Levekostnadskrisen betyr at familier og barn i denne byen har et desperat behov for ekstra hjelp. Derfor innfører jeg dette hastetiltaket for å sikre gratis skolemat til alle grunnskoleelever i hovedstaden. Det vil garantere alle elever et sunt og næringsrikt måltid. Dermed trenger de ikke å sitte sultne i klasserommene, men kan konsentrere seg om skolearbeidet, sier ordfører Sadiq Khan.

(©NTB)

Les også: Et gratis skolemåltid bør være en selvfølge i en nordisk velferdsstat

Powered by Labrador CMS