Vil oppgradere museinvadert skole for 14 millioner

Vinduer teipet med gaffa, vond lukt og muselort på skrivebordet. Nå vil kommunedirektøren i Lillestrøm oppgradere Sten-Tærud skole for 14 millioner.

Publisert

I slutten av mars skrev Utdanningsnytt om forholdene ved Sten-Tærud skole i Lillestrøm. I bygget som huser 1.-3. klassingene er vinduer teipet igjen med gaffateip og de finner stadig muselort mellom putene i kosekroken og på rektors kontor.

Tillitsvalgt ved skolen, Vigdis Voll, kunne også fortelle om elendig inneluft og ventilasjon som ikke fungerer, og at det lukter innestengt og fuktig i ganger og klasserom.

– Så kommer det noen fra kommunen og mener det bare er gulvbelegget og gamle vegger som lukter, og at det er ufarlig, så da mener de tydeligvis at det er greit at det er sånn, sa hun til Utdanningsnytt i mars.

Men nå vil kommunedirektør Trine Wikstrøm bruke 14,3 millioner på å oppgradere skolen.

Reparasjoner og nye rom

Det kommer frem i et saksfremlegg der Wikstrøm, vurderer to hovedalternativer for skolen. Enten oppgradere skolebygget for 14,3 millioner kroner, eller sette opp paviljonger, med beregnet kostnad på 22,3 millioner.

Wikstrøm anbefaler det førstnevnte da det kan ferdigstilles raskest, koster minst, og har minst miljømessige konsekvenser, skriver Romerikes blad.

En oppgradering vil ifølge avisa omfatte blant annet rehabilitering av fasade, utskifting og reparasjon av vinduer, drenering på gymsalsiden av bygget, nytt gulv i gymsal og utbedring av skadet gulvbelegg i hele skolen, nytt formingsrom og nytt lærerværelse. I tillegg skal overflates males. Mesteparten av tiltakene skal vært gjort før skolestart høsten 2023.

I tillegg er det startet opp målinger av inneklima, hele skolebygget har fått en omfattende rengjøring, det er tettet hull, og det er gjort noen akutte utbedringer på skolebygget. Det skal også testes for asbest.

Les også: Truer med å holde barna hjemme fra skolen på grunn av muggsopp

Skal rehabiliteres

Utdanningsnytt har i en serie artikler vist fram forfall og dårlig inneklima i Skole-Norge, noe som blant annet har ført til debatt i Stortinget. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har imidlertid avvist å sette i gang en statlig oppussingsplan for skolene og pekt på at dette er noe kommunene selv må ordne opp i.

Tiltakene ved Sten-Tærud kommer i påvente av en større rehabilitering av skolen som er planlagt gjennomført fra 2024 til 2027.

Nå skal kommunedirektørens forslag om oppgradering til hovedutvalg for miljø og samfunn og for oppvekst 26. april, formannskapet 3. mai og til slutt i kommunestyret 10. mai.

Powered by Labrador CMS