kaker
cookies

Elever selger kaker for å få penger til skolen - Statsforvalteren reagerer

Statsforvalteren har bedt en skole i Klepp kommune på Jæren om å redegjøre for kakesalg hvor pengene har gått til utstyr til skolen.

Publisert

Det er Jærbladet som melder dette.

Det er elevrådet ved Klepp skule som i flere år har tatt initiativ til å selge kakebokser for å få inn utstyr til skolen. Pengene fra slikt salg har blant annet blitt brukt på et klatrestativ i skolegården, men Statsforvalteren peker på gratisprinsippet og presiserer i brevet til skolen at det er kommunen som skal stå for leker til elevene, ikke foreldrene. Statsforvalteren ber skolen om å redegjøre for hvordan de planlegger, informerer og gjennomfører kakebokssalget.

Skolen har svart at det er elevrådet som står bak initiativet, som er frivillig. Elevrådet stemmer for eller imot denne ordningen og det skal stort sett være familie og venner som kjøper kakene.

Ifølge nettsidene til Utdanningsdirektoratet har skolen lov å ta imot gaver, men gavene må være frivillig.

«Prinsippet med bruken av pengene er at det skal komme alle elevene på Kleppe skule til gode og være med og utvikle skolen. Dette skaper både medbestemmelse, et høyt engasjement og økt motivasjon når elevene på skolen opplever at de kan påvirke på denne måten», heter det i svaret fra assisterende rektor på Kleppe skule, Morten Laland, ifølge Jærbladet.

Utdanningsnytt har skrevet om en skole i Troms og Finnmark som brøt gratisprinsippes etter at penger fra loddsalg ble brukt på en firehjuling til skolen.

Powered by Labrador CMS