Russiske styrkers ødeleggelser i Ukraina.

Ukrainsk lærerorganisasjon: — Ekskluder den russiske fagforeningen

Den ukrainske lærerorganisasjon ber Education International om å kaste den russiske lærerforeningen ut av organisasjonen.

Publisert

Den ukrainske lærerorganisasjonen, PON, ber om at den russiske fagforeningen for lærere, ESEUR, blir ekskludert fra Education International, en internasjonal lærerorganisasjon. Dette får Utdanningsnytt opplyst av en representant for den ukrainske lærerorganisasjonen som oppholder seg i et bomberom i nærheten av Kyiv.

Ukrainerne ber også om at den russiske organisasjonen blir utestengt fra ETUCE, European Trade Union Committee for Education.

Dette skjer etter at den fellesrussiske fagforeningen for utdanning, ESEUR, gikk ut med støtte til krigen i Ukraina. Fagforeningen har en artikkel på sin nettside som støtter angrepene. Erklæringen er skrevet av paraplyorganisasjonen som lærernes organisasjon er medlem av.

I artikkelen står det:

«Føderasjonen av Russlands uavhengige fagforeninger støtter skrittene som er foretatt av presidenten for Den russiske føderasjon, Vladimir Putin, den politiske og militære ledelsen i Russland."

Melding fra krigens Ukraina

Utdanningsnytt har hatt kontakt med en representant fra organisasjonen, som av sikkerhetshensyn ikke stiller med navn eller bilde.

Tidligere i uka satt representanten i et bomberom. Denne meldingen fikk utdanningsnytt i går kveld: “Today we have sent a request to the El and the ETUCE for the expulsion of the ESEUR from the EI and the ETUCE.”

LES: Dette var et klasserom. Nå holder skoler og barnehager i Ukraina stengt.

Powered by Labrador CMS