4000 kroner til Utsira – 12,5 millioner til Oslo:
Her kan du sjekke hvor mye penger din kommune får til skolebøker

I vår varslet regjeringen at de ville gi mer penger til innkjøp av skolebøker. Nå har de fordelt de 115 millioner kronene til kommunene.

Publisert

– De siste årene har digitale læremidler vært prioritert på mange skoler, blant annet gjennom pandemien. Nå vil vi gi papirbøkene et løft, for å ivareta en god balanse mellom trykte og digitale læremidler, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Det siste halvåret har det vært mye debatt om skjermbruk i skolen. Et opprop for mindre skjermbruk på barnetrinnet har fått mye oppmerksomhet, noe lærere har vært både kritiske til og støttende til

I april ble det kjent at regjeringen setter ned et utvalg som skal se på konsekvensene av skjermbruk blant barn og unge. Og i mai valgte regjeringen å bevilge 115 millioner kroner ekstra til innkjøp av trykte lærebøker.

Denne uka kom oversikten over hvordan midlene fordeles til kommunene. Fordelingsnøkkelen er 190 kroner per elev i kommunen.  Tilskuddet skal gå til kommunale skoler og er et øremerket engangstilskudd for skoleåret 2023-2024.  

Her kan du sjekke hvor mye din kommune får av potten.

Ifølge Kunnskapsdepartementet er tilskuddet på 115 millioner kroner nok til å kjøpe én bok til hver elev på alle barneskoler i hele Norge. Pengene er fordelt til alle kommunene etter antall elever på 1. til 10. trinn, og kommunene bestemmer selv hvilke trinn de kjøper trykte læremidler til.

– Vi vet at barn og unge leser stadig mindre og bruker mye tid på skjerm. Derfor sørger vi nå for at det finnes flere fysiske bøker i norske skoler. Det er bra for lærerne som får flere læremidler å velge mellom, og det er bra for elevene som får flere bøker i klasserommet, sier Brenna.

Powered by Labrador CMS