Olsvik barne- og ungdomsskole.

SL varsler streik ved skole i Bergen

Skolenes landsforbund har sendt endringsvarsel om plassfratredelse til Riksmekleren og KS som rammer én skole i Bergen fra 8. juni.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke kom partene i kommuneoppgjøret til enighet i lønnsoppgjøret, men med ett unntak: lærerne.

Skolenes landsforbund varslet i utgangspunktet plassfratredelse ved fire grunnskoler i Bergen, men avventer altså en eventuell opptrapping til over sommeren.

– Da kan vi slå til hvor som helst og når som helst – i samarbeid med vårt dyktige tillitsvalgtapparat, sier Bodil Gullseth, 2. nestleder og streikesjef i Skolenes landsforbund, i en pressemelding.

Fintelling av dager gjør at Skolenes landsforbund tirsdag har varslet uttak av tre medlemmer i Bergen, ved Olsvik barne- og ungdomsskole, fra arbeidsdagens begynnelse 8. juni, opplyser Bodil Gullseth.

– Det vil si at alle medlemmer i KS-området er i konflikt fra dette tidspunktet. All ordinær partskontakt mellom tillitsvalgt og arbeidsgiver skal opphøre under en streik, sier Gullseth.

Da resultatet ble kjent sa leder i Skolenes landsforbund, Mette Walker, at ramma rett og slett var for lav.

– Store medlemsgrupper ville ikke hentet inn noe av etterslepet i lønn som har utviklet seg over år. Tvert om ville mindrelønnsutviklingen ha fortsatt. Dette kunne vi ikke forsvare overfor våre medlemmer.

Powered by Labrador CMS