Mette Johnsen Walker, leder i Skolenes landsforbund er på linje med lederne i Lektorlaget og Utdanningsforbundet. De vil ikke akseptere resultatet iårets lønnsoppgjør.

Samlet lærer-nei i lønnsoppgjøret

Flere lærerorganisasjoner varsler streik om to uker.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det klart at storstreiken i kommunesektoren er avverget. Men selv om partene er kommet til enighet, går det mot lærerstreik.

Årsaken er at lærerorganisasjonene ikke vil godta resultatet fra forhandlingene. Utdanningsforbundet har varslet at de kommer til å si nei. Selv om resultatet formelt sett skal til avstemning i sentralstyret, så går leder Steffen Handal langt i å antyde hva utfallet blir.

Han mener det er "umulig å godta" og varsler lærerstreik om to uker.

Les også: Mer penger til lærere med lang fartstid – neppe nok til å unngå lærerstreik

– KS nedprioriterer nok en gang skoleverket. Dette er en ren provokasjon. Lærernes lønn har vært nedprioritert både på kort og lang sikt. KS var ansvarlig for at lærerne fikk desidert minst også i fjor. Det skjer samtidig som 20 prosent av de som underviser i landets skoler mangler lærerutdanning. KS tar overhodet ikke ansvar for skoleverket, sier Handal.

I tillegg har både Lektorlaget (Akademikerne) og Skolenes landsforbund (LO) sagt nei.

– Vårt sentralstyre skal i samråd med fylkeslederne ta stilling til riksmeklerens forslag, sier leder i Norsk Lektorlag Helle Christin Nyhuus til VG.

– Ramma var rett og slett for lav. Store medlemsgrupper ville ikke hentet inn noe av etterslepet i lønn som har utviklet seg over år. Tvert om ville mindrelønnsutviklingen ha fortsatt. Dette kunne vi ikke forsvare overfor våre medlemmer, sier leder i Skolenes landsforbund, Mette Walker i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS