Inga Bejer Engh.

Barneombudet om streiken:
– Nå må regjeringen ta et valg

Barneombud Inga Bejer Engh mener lærerstreiken vil kunne føre til et etterslep på læring som det ikke blir mulig å ta igjen. Hun ber regjeringen ta et valg.

– I løpet av de neste dagene må regjeringen sørge for å ha et godt beslutningsgrunnlag for å vurdere om de skal gripe inn i konflikten eller ikke. Vi er kommet dit at regjeringen må vise hva de vekter høyest slik situasjonen er nå, streikeretten eller barns rettigheter. En langvarig streik i etterkant av en pandemi gjør at vi nå er i en helt særegen situasjon, skriver barneombud Inga Bejer Engh i en epost til NTB.

– Vi vil kunne få et etterslep på læring som det ikke blir praktisk mulig å ta igjen. Dette er særlig alvorlig for avgangselever, sier Bejer Engh videre.

Lærerstreiken fortsetter etter at partene ikke klarte å bli enige hos Riksmekleren søndag. Utdanningsforbundet har varslet at de vil ta ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed kan antall streikende lærere øke til rundt 8.450.

– Innspill vi har fått, og det vi leser om i pressen, tilsier at situasjonen er alvorlig for mange barn, spesielt de som er i en sårbar situasjon. Dette kan være barn med ulike utfordringer som trenger rammer i livet sitt for å kunne fungere godt, avslutter Bejer Engh.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS