Grunnskolene i Oslo, som Tåsen skole, blir holdt på gult nivå.
Grunnskolene i Oslo, som Tåsen skole, blir holdt på gult nivå.

Oslo kommune viderefører gult og grønt nivå i skolen

Barnehager og grunnskoler i Oslo fortsetter med gult nivå, og videregående skole og voksenopplæring fortsetter på grønt nivå fra uke 4.

Smittetallene i Oslo fortsetter å holde seg på et høyt nivå, og derfor fortsetter barnehager og grunnskoler i kommunen med gult nivå fra mandag 24. januar. Videregående skole og voksenopplæring fortsetter på grønt nivå, opplyser kommunen.

– Det er en kraftig økning i smitte, også i barnehager og skoler, og FHI har varslet at vi må forvente enda høyere smittetall fremover. Det skaper en usikkerhet og stor belastning på barnehager og skoler, ikke minst på grunn av det kan bli veldig høyt fravær mange steder, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll, i Oslo kommune.

Les også. Deler ut 216 millionar for å ta igjen tapt fagleg og sosial læring

Hun mener gult nivå hos barna bidrar til å begrense smittespredningen og gir rom for barnehagene og skolene til å tilpasse tilbudet ut fra den lokale smittesituasjonen.

Holmås Eidsvoll sier at kommunen vil gi barna en mest mulig normal hverdag og skal gjøre fortløpende vurderinger med sikte på lettelser.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS