Ill.foto: Mostphotos
Én av ti videregåendeelever gikk i fjor glipp av stipend til å dekke kostnader til skolemateriell, som for eksempel leie av PC, kjøp av bøker eller kokkeklær.

Elever på videregående oppfordres til å søke om utstyrsstipend

Etter at 19.000 videregåendeelever i fjor gikk glipp av nesten 40 millioner kroner til skoleutstyr, oppfordrer Lånekassen årets elever til å søke om stipendet.

Publisert

– De aller fleste elevene søker om utstyrsstipend, men vi ser hvert år at det er en liten andel som ikke benytter seg av denne muligheten, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen i en pressemelding.

Forrige skoleår var det 180.000 elever med rett til utstyrsstipend i Norge, men likevel var det 13.000 elever som ikke søkte, og 6000 som ikke signerte avtalen. Dermed gikk 19.000, eller én av ti elever, glipp av utstyrsstipendet, påpeker Lånekassen.

Utstyrsstipendet skal bidra til å dekke utgifter til nødvendig utstyr for elever i videregående opplæring. Stipendbeløpet varierer, og i år er laveste sats 1196 kroner, mens høyeste sats er 6156 kroner. Utstyrsstipend utbetale s én gang i året.

(©NTB)

amalie.vadla@ntb.no

Powered by Labrador CMS