En væpnet politimann vokter porten ved barnehagen i Nongbua Lamphu i Thailand etter skytingen som kostet minst 34 menneskeliv.

Minst 24 barn drept i angrep på barnehage nord i Thailand

En tidligere politimann har drept minst 24 barn og 10 voksne i et angrep som startet i en barnehage nordøst i Thailand, ifølge myndighetene.

Den væpnede gjerningsmannen gikk inn i barnehagen i byen Nongbua Lamphu i 12.30-tiden torsdag ettermiddag. 19 gutter, tre jenter og to voksne ble drept inne i bygningen før mannen flyktet fra stedet, ifølge en uttalelse fra thailandsk politi.

Gjerningsmannen avfyrte skudd fra bilen sin, før han ifølge politiet kjørte hjem og drepte sin kone og sin egen sønn. Deretter skal han ha tatt sitt eget liv.

Bilder og videoer fra åstedet er publisert på nett. De viser sovematter som ligger strødd utover et rom i barnehagen. Gulvet er tilsølt av blod, mens veggene er prydet med alfabet-tegninger og andre fargerike bilder.


Låste dører

I videoen høres lyden av skrik fra fortvilte familiemedlemmer utenfor barnehagen. Ambulanser står klare mens politi og helsepersonell går inn i barnehagens uteområde.

Et vitne forteller til TV-kanalen Kom Chad Leuk ved åstedet at de låste dørene da de så gjerningsmannen nærme seg med et håndvåpen. Han skal ha skutt seg gjennom døra.

– Læreren som døde, hun hadde et barn i armene sine, sier øyevitnet, en kvinne som ikke er navngitt.

– Jeg trodde ikke han kom til å drepe barn, men han skjøt mot døren og skjøt seg rett gjennom den, sier hun.

Skytevåpen og kniv

Etter at han flyktet fra stedet, fortsatte han å skyte fra bilen sin, og flere personer ble truffet, opplyser politiets generalmajor Paisal Luesomboon til nyhetsbyrået AP.

Politiet forteller at to av barna og ti av de voksne ble drept utenfor barnehagen, inkludert gjerningsmannen og hans familie.

Tolv personer er såret, opplyser oberst Jakkapat Vijitraithaya i provinspolitiet. Ved det lokale sykehuset sto innbyggere i kø for å gi blod til de overlevende etter angrepet.

Gjerningsmannen brukte flere skytevåpen og en kniv, ifølge Paisel. Politiet har identifisert gjerningsmannen som en 34 år gammel tidligere politibetjent. Han skal ha fått sparken tidligere i år på grunn av narkotikarelaterte forbrytelser.

Motivet for drapene er foreløpig uklart.

Statsminister kondolerer

Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha har gitt landets nasjonale politisjef ordre om å gjennomføre en umiddelbar etterforskning av hendelsen.

– Når det gjelder denne grufulle hendelsen, vil jeg uttrykke min dypeste sorg og kondolanser til de døde og såredes familier, skriver Prayut på sin Facebook-side.

Drap med skytevåpen skjer hyppigere i Thailand enn i asiatiske land som Japan og Singapore, som har strenge våpenlover. I 2019 var det 4 dødsfall knyttet til skytevåpen i Thailand per 100.000 innbyggere. Til sammenligning var det tilsvarende tallet 11 i USA og 23 i Brasil.

Den verste masseskytingen i Thailand før torsdagens hendelse, fant sted i 2020. Da åpnet en soldat ild i et kjøpesenter i Nakhon Ratchasima nordøst i landet. 29 mennesker ble drept før gjerningsmannen selv ble drept av sikkerhetsstyrker. (©NTB)

Powered by Labrador CMS