Den andre siktede for skolebrann i Trondheim blir varetektsfengslet i en uke

En kvinne i 20-årene som sammen med en annen kvinne er siktet for brannstiftelse og trusler mot Eberg skole i Trondheim, blir varetektsfengslet i en uke.

Publisert

Bakgrunnen er bevisforspillelsesfare. I tillegg er kvinnen underlagt brev- og besøksforbud under fengsling, og fullstendig isolasjon fram til hun overføres til et annet fengsel enn Trondheim fengsel. Hun tok betenkningstid om ankespørsmålet.

Tirsdag formiddag skrev Trøndelag politidistrikt i en pressemelding at kvinnen hadde meldt seg og skulle framstilles for varetektsfengsling.

Mandag ble en annen kvinne, også i 20-årene, varetektsfengslet i en uke for brann- og trusselsaken, blant annet fordi hennes medsiktede på det tidspunktet var på frifot. Det er altså den medsiktede som nå har meldt seg til politiet.

– Det er bra at den medsiktede har meldt seg for politiet. Politiet ønsker å trygge befolkningen, sier Marit Johanne By, seksjonsleder for etterforskning ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Forsvarer for den medsiktede er Eirik Svingen Bjørgo.

Brannen fant sted natt til onsdag 3. juli. Kvinnene ble siktet for skolebrannen og for å ha tagget trusler på skolen natten før.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS