Nå kommer studentenes strømstipend

Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene.

Publisert

Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.

– Stipendet kommer på toppen av regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser, som alle norske husholdninger får, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding fredag.

Stipendet på 3.000 kroner er tilgjengelig for alle studenter som har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien. Også voksne elever i videregående opplæring kan få stipendet.

Lånekassen vil sende ut epost til alle studentene, som kan søke straks de mottar eposten.

– Den enkelte må bekrefte at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og at de kan dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt i løpet av et par dager etter at avtalen er signert, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

I regjeringens opprinnelige forslag skulle 1.200 kroner av støtten være stipend, mens de resterende 1800 kronene skulle være lån. Men i strømforhandlingene fikk SV gjennomslag for at hele summen ble omgjort til stipend.

– Heldigvis har det gått såpass kort tid etter at vi kjempet dette gjennom, til pengene havner der de skal. For en gruppe som mer eller mindre har blitt glemt i de mange krisene vi har vært gjennom, vet vi hvor viktig dette er, sier SVs utdanningspolitiske talsperson Freddy André Øvstegård i en uttalelse til NTB.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS