Leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal.
Leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal.

Regjeringen har innkalt partene i lærerstreiken – kan bety tvungen lønnsnemnd

Regjeringen har kalt inn partene i lærerstreiken til Arbeidsdepartementet klokka 18.45.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningsforbundet bekrefter overfor Utdanningsnytt at partene er kalt inn av regjeringen. De skal møte klokka 18.45 i kveld.

Det kan bety at regjeringen har besluttet å bruke tvungen lønnsnemnd for å avslutte lærerstreiken. Handal kommenterte situasjonen i Dagsnytt18 i ettermiddag:

– Dersom det blir tvungen lønnsnemnd, er vi redd for at det vil eskalere konflikten i stedet for å løse konflikten. Man bygger ikke tillit med tvang, sa Handal.

Flere krav om streikestopp

Lærerstreiken har pågått siden juni og er blitt trappet opp etter skolestart i høst. Det er nå historiens lengste lærerstreiken og over 8150 lærere er i streik. Utdanningsforbundet har også varslet to opptrappinger neste uke. Men nå kan mye tyde på at streiken avsluttesfør den tid.

NRK skriver at flere kilder oppgir at regjeringen har bestemt seg for å bruke tvungen lønnsnemnd for å avslutte konflikten.

Det har de siste dagene kommet flere krav om at streiken må avsluttes. Både Barneombudet, Rådet for psykisk helse, foresatte og statsforvaltere har sagt at de er bekymret for elevene som er rammet av streiken.

Les også: Statsforvalteren i Troms og Finnmark bekymret over lærerstreiken

Fredag var partene samlet på møte hos kunnskapsminister Tonje Brenna. I helgen var de til nye forhandlinger hos riksmekleren, men heller ikke da kom de frem til en løsning.

Mandag uttalte Brenna til NTB at "situasjonen blir mer alvorlig for hver dag som går". Tirsdag leverte statsforvalterne sine konsekvens-rapporter til kunnskapsministeren.

Powered by Labrador CMS