Illustrasjonsbilde.

Fire av ti lærere i Målselv mangler lærerutdanning

I Målselv kommune er andelen lærere med lærerutdanning lavere enn normalt.

Publisert

Det er ikke noe nytt at det er lærermangel flere steder i landet. I grunnskolen i Målselv er det ansatt totalt 138 personer, og av disse er det 61,6 prosent som har lærerutdannelse. Denne andelen er en del lavere enn snittet i Norge, skriver avisa Nye Troms.

I Norge er godt og vel to av tre lærere i grunnskolen i besittelse av lærerutdanning. Den eksakte andelen et 67,6 prosent. Nesten ni prosent av lærerne i grunnskolen har videregående skole som høyeste fullførte utdannelse. De resterende er lærere med universitet eller høyskole med annen pedagogisk utdanning 8,7 prosent, eller tilsvarende uten pedagogisk utdanning (14,9).

Det har i årevis vært ukvalifiserte lærere som underviser norske elever.

Det er ganske stor forskjell på andelen om en tar en titt på landsoversikten. På topp ligger Verdal i Trøndelag med pene 90 prosent. Sist blant de 356 kommunene ligger Seljord i Vest-Telemark med kun 34 prosent. På denne tabellen ligger Målselv helt nede på 306. plass. Mens Bardu er nummer 158 og Balsfjord nummer 115, skriver avisa Nye Troms.

– Utdannede lærere har en forskningsbasert fordypning i fagene. Det gjør dem kunnskapsrike, friere og tryggere i formidlingen. I tillegg tar lærere jevnlig etter- og videreutdanning for å holde seg oppdatert i fagene sine, forklarer Utdanningsforbundet på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS