Vil vite hvordan lærere kan gjøre pride-undervisningen trygg

Hege Bae Nyholt i Rødt ber kunnskapsministeren om svar på hvordan det skal være trygt for ansatte i barnehager og skoler å snakke om og undervise om Pride.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i et skriftlig spørsmål sendt til kunnskapsminister Tonje Brenna denne uken. Nyholt peker på at diskusjonen om Pride-undervisningen de siste årene har vært betent i media og på sosiale medier.

«Flere har tatt til orde for at barnehage og skole ikke skal ha Pride, kjønn og homofil som tema. Man har kunnet lese innlegg som omtaler Pride som en ideologi og forsøk på å både forvirre og omvende barn til å bli skeive. Tonen har tidvis vært truende og for mange fremstått som aggressiv».

Denne uken stengte en skole i Vadsø etter at det ble framsatt trusler av en mindreårig gutt mot pride-undervisningen ved en barneskole.

Hun viser også til en artikkel skrevet av Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet. I denne skriver Handal: 

«Skolens og barnehagens mandat i dette er klokkeklart: vi skal aktivt bidra til inkludering og likeverd, og vi skal aktivt motarbeide alle former for diskriminering. Med andre ord er verdigrunnlaget skoler og barnehager står på, helt i tråd med noen viktige verdier PRIDE løfter fram som samhold, solidaritet, respekt og toleranse og alles rettighet til fritt å leve sin egen identitet. Det har gjort skoler og barnehager til svært viktige arenaer i det daglige inkluderingsarbeidet, og PRIDE har vært en anledning til samtaler om og feiring av mangfold».

Utdanningsnytt har bedt statsråden om en kommentar. Skriftlige svar pleier ikke å kommenteres før skriftlig svar leveres inn, senest seks dager etter at spørsmålet er mottatt.

Powered by Labrador CMS