Terroralarm gikk på en videregående skole i Finnmark

Ved Vadsø videregående skole gikk alarmen ved skolen om en at det var en pågående livstruende vold situasjon ved skolen. Alarmen skal være utløst ved en feil.

Publisert Sist oppdatert

For bare noen uker siden gikk samme alarmen på Vadsø videregående skole, skriver avisa iFinnmark. Skolen får bistand fra politiet i å håndtere saken videre. I 11-tiden onsdag formiddag skjedde det altså igjen.

– Det er samme hendelsesforløp som sist. Vi vet ikke helt hva som har skjedd, men alarmen har blitt utløst med en feil, sier assisterende rektor Andreas Rushfeldt til iFinnmark.

Politiet har vært på stedet, og håndtert situasjonen i tråd med gjeldende rutiner.

– Det er jo en alarm som utløses dersom man trykker den inn. Her er vi 170 elever pluss personal. Det skal ikke mer til enn at noen er uheldig, eller at noen trykker på den som en spøk. Det kan være så mangt, sier Rushfeldt.

Ubehagelig

– Men det er åpenbart at vi må ta en runde på dette igjen, og understreke viktigheten av å ta alarmen seriøst. Årsaken er jo at den trykkes inn av noen, med mindre det foreligger en teknisk feil i systemet.

Etter en knapp halvtime, var alarmen over. Deretter hadde skolen et møte med politiet der de sammen ble enig om hvordan de skulle jobbe videre med alarmer. Det vil Rushfeldt imidlertid ikke si så mye om.

– Vi kan ikke gå i detalj på det. Vi får bistand fra politiet, og så tar vi det videre med de ansatte og opplæringsavdelingen på fylkeskommunen.

– Jeg har full forståelse om noen opplever det ubehagelig. Det er jo en veldig skummel alarm. Men har ikke snakket med noen konkrete elever om det, men det er naturlig å bli redd i en sånn situasjon, sier rektor til iFinnmark.

Akkurat som sist gang har skolen personell tilgjengelig dersom noen elever skulle ha behov for å prate om opplevelsen.

Det har blitt sendt ut informasjonsmelding til foreldre i ettertid av hendelsen.

Powered by Labrador CMS