Det trengs en EU-strategi for å fremme data- og videospillmarkedet i Europa, mener EU-parlamentets kultur- og utdanningskomité.

EU vil ha videospill inn i læreverket på skolen

Bruk dataspill som læremidler i skolen – og lag flere spill som sprer europeiske verdier og mangfold, lyder oppfordringen fra EU-parlamentets kulturkomité.

Publisert

Nå etterlyser kulturkomiteen at EU-kommisjonen kommer med en langsiktig dataspillstrategi for blant annet å bedre hjelpe spillselskaper med å utvikle seg og finne ansatte.

Resolusjonen, som parlamentet skal debattere onsdag og stemme over torsdag, understreker at «video- og dataspill og e-sport kan fremme europeisk historie, identitet, kulturarv, verdier og mangfold».

Derfor ønsker komiteen at EU-kommisjonen blant annet oppretter en skole for å fremme slike spill, og samtidig sørge for at «kulturelt betydningsfulle» spill blir bevart. Komiteen påpeker også at spill kan være et verdifullt verktøy i skolen, ikke minst for å utvikle kreativ tenkning, men advarer mot at overdreven spilling kan føre til avhengighet.

Resolusjonen omtaler også e-sport og tar blant annet til orde for å innføre samme visumregler for innreise for e-sportsspillere som for andre idrettsutøvere.

(©NTB)

Les også: Gaming bør bli pensum på skolen

Powered by Labrador CMS