Ettring leker i lekestativ
Ettring leker i lekestativ

Skien styrker bemanningen i fire barnehager

Fire barnehager i Skien skal få prøve ut økt bemanning for å finne ut om det har noe å si for kvaliteten i barnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver barnehage.no.

Det er oppvekstutvalget i Skien kommune som på sitt forrige møte vedtok å velge ut to kommunale og to private barnehager som skal være med på et forsøksprosjekt med økt bemanning. Utvalgsleder Roger Hegland (Ap) la fram forslaget på vegne av Sv, V, KrF, MDG og Ap.

«Målet er at økt bemanning skal gi lavere utgifter til vikarbruk, mer stabilitet, tettere oppfølging av barna og dermed økt kvalitet», heter det i saksframstillingen.

Det er tilbakemeldinger fra over tid fra ansatte, foreldre og fagforeninger som er årsaken til at politikerne igangsetter prosjektet.

– Det har vært en diskusjon gjennom mange år, både med Fagforbundet, Utdanningsforbundet, foreldre og barnehagene - og også politisk. Det handler om at bemanningsnormen ikke er tilstrekkelig, og at det blir en kamp om hendene. Når man får sykdom, slår det veldig ut, og barnehagene blir veldig sårbare. Nå vil vi se på hva flere hender faktisk vil føre til, sier Hegland til barnehage.no.

Han sier at den totale slitasjen fører til en dårlig sirkel.

– Dette prosjektet kan ha en effekt på den totale belastningen, noe som igjen kan bidra til at folk står lenger i jobben.

Kostnadene regnes på av administrasjonen og saken skal behandles i oppvekstutvalget 27. oktober.

– Jeg tror vi må se på hva vi får igjen på lengre sikt. At dette ikke handler om minuser, men at vi får mange plusser igjen på et senere tidspunkt. Men jeg ser samtidig at det blir veldig dyrt å ha en generell styrking av bemanningen i alle barnehagene. Derfor blir kunnskapen vi får ut av prosjektet særdeles viktig, slik at vi kan ta utgangspunkt i det.

Styrket bemanning i barnehagene er noe flere kommuner prøver seg på. I Larvik stenger nå de kommunale barnehagene 45 minutter tidligere. Målet er et ønske om økt bemanningstetthet gjennom hele dagen og bedre kvaliteten.

Dessuten får levekårsutsatte områder i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen styrket bemanningen i barnehagene.

Powered by Labrador CMS