Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug ble vitne til skolevold på skolebesøk

Under et skolebesøk på Lyngdal ungdomsskole mandag, ble Frp-leder Sylvi Listhaug vitne til at en elev ble oppsøkt av noen andre gutter og havnet i slåsskamp.

Da hun ankom skoleplassen, så Listhaug noen ungdommer ryke sammen i det hun oppfattet som slåsskamp, skriver VG.

– Vi så en lærer som sprang av gårde da vi gikk inn til møtet. Det gikk litt tid, men underveis i møtet kom det en lærer springende inn og måtte ha med seg rektor, forteller Listhaug til avisen.

Det viste seg at guttene kom fra en annen skole og hadde oppsøkt eleven i 10. klasse. Da rektor grep inn, ble han spyttet på av de lite velkomne gjestene.

Paradoksalt nok var det nettopp vold og trusler i skolen som var temaet Listhaug skulle diskutere under besøket. Hun mener at hendelsen illustrerer utfordringene i den norske skolen.

– Jeg har besøkt flere skoler i det siste som melder det samme: en økende tendens med vold og trusler, sier Frp-lederen.

Operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt bekrefter overfor avisen at det var en voldshendelse på skolen mandag. Det er ikke meldt om personskader. Alle de involverte var over den kriminelle lavalderen.

Skolen vurderer å anmelde hendelsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS