Ansatt ved barneskole anmeldte feil elev for seksuelle handlinger

«Dette har vært fryktelig belastende for vår sønn», skriver foreldrene i en klage til Statsforvalteren.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Tønsberg blad.

Avisen har fått delvis innsyn i klagesaken til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Der kommer det frem at en ung gutt ble anmeldt både til barnevernet i sin bostedskommune i Vestfold og til politiet.

Foranledningen var at noen medelever, etter en undervisningstime om seksuelle overgrep, skal ha navngitt en gutt i forbindelse med upassende seksuelle handlinger.

«N.N (navngitt, men sladdet ansatt, red.anm.) ved skolen velger da å gå til anmeldelse av vår sønn. Han melder til barnevernet og politiet. Det viser seg at han har anmeldt feil barn, så saken blir henlagt både av barnevernet og av politiet», skriver foreldrene i sin klage til Statsforvalteren.

De skriver også at dette har vært fryktelig belastende for gutten.

«Det er krenkende og helt uakseptabel oppførsel av en person i denne posisjonen. Dette vil henge ved vår sønn i lang tid », heter det i klagen.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har imidlertid allerede bestemt at de foreløpig ikke åpner en tilsynssak basert på klagen. De ber foreldrene ta kontakt med kommunen.

– Hvis foreldre mener at kommunen og skolen ikke sørger for at eleven har et trygt skolemiljø, er det en klage vi vil behandle, når kommunen har sett på saken, sier assisterende direktør Petter Andersen i avdelingen for Barnehage og Opplæring til Tønsberg blad.

Powered by Labrador CMS