Første streikeuttak ved Gimle oppveksttun skole i Bergen. Steffen Handal står foran skolen.

Utdanningsforbundet tar ut enda flere lærere i streik

Enda flere av forbundets lærere går ut i streik fra onsdag neste uke.

Publisert

Onsdag varslet Utdanningsforbundet at 1423 flere lærere blir tatt ut i streik fra mandag. Fredag kom meldingen om at ytterligere 431 medlemmer vil streike fra onsdag.

Dermed er 3155 av forbundets medlemmer i streik fra midten av neste uke.

– Vi trenger å øke presset mot arbeidsgiver, for å få dem til å komme tilbake til forhandlingsbordet. Målet vårt er å få avsluttet streiken så raskt som mulig. Først og fremst for elevene sin del. Derfor har vi valgt denne strategien, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, til VG.

I tillegg har Skolenes landsforbund 31 medlemmer i streik allerede, og har allerede varslet at ytterligere 13 tas ut fra mandag av. Også Norsk lektorlag trapper opp streiken neste uke og tar ut 13 medlemmer ved Byåsen videregående skole i Trondheim fra onsdag.

I en pressemelding tidligere denne uken kommenterte KS-direktør Tor Arne Gangsø på den forrige opptrappingen Utdanningsforbundet varslet. Gangsø pekte da igjen på at de streikende lærerne gjør skolestarten vanskelig for elevene.

– Det er et stort ansvar å ta etter at barn og unge har hatt en tøff skolehverdag i to år under pandemien, sa Gangsø.

Les også: Landbruksskole har søkt om dispensasjon fra streiken

Skjermer de yngste

I det nye uttaket til Utdanningsforbundet er det skoler fra Bergen, Indre Østfold og Lillestrøm kommune, samt fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag og Vestland som blir tatt ut. Til sammen utgjør det 431 lærere på 22 ungdoms- og videregående skoler.

Heller ikke nå blir lærere i barneskolen og barnehagene tatt ut i streik. Handal forklarer til VG at det skjer ut i fra en helhetsvurdering, som blant annet handler om at de ønsker å skjerme de yngste elevene.

Powered by Labrador CMS