Anna Stolz, utdanningsminister i Bayern.

Ruller ut kunstig intelligens i tyske skoler

I Sør-Tyskland er 15 skoler i Bayern med i en pilotprosjekt der de bruker kunstig intelligens for å forberede elevene på en hverdag full av nettopp kunstig intelligens. 

Publisert

Tidligere i år lanserte kunnskapsdepartementet i den tyske delstaten Bayern pilotprosjektet  «KI@school» for bruk av kunstig intelligens i skolen. 15 skoler deltar i prosjektet som skal gå over de neste fem årene. I løpet av disse årene skal lærerne og skolene utforske mulighetene for bruk av kunstig intelligens i skolen. 

Det skriver nettstedet Dekoderen. 

Utdanningsministeren i Bayern, Anna Stolz, uttaler at hun mener kunstig intelligens er nøkkelen til "morgendagens verden". 

– Vi bruker det alle, men få vet hvordan det faktisk fungerer. Jeg er overbevist om at hvis du forstår strukturen og bakgrunnen, kan du utnytte potensialet bedre. Vi ønsker derfor å prøve ut nye tilnærminger sammen på våre modellskoler. Vinnerne er våre studenter, som vi støtter enda bedre i læring og undervisning, oppmuntrer dem individuelt og samtidig gjør dem egnet for morgendagens verden, sa Stolz da startskuddet for prosjektet gikk.  

– Prosjektskolene skal bevisst gis nødvendig frihet til å sette i gang didaktiske innovasjonsprosesser og prøve ut nye ting, understreket ministeren. 

Powered by Labrador CMS